Ik neem een time out

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 18:45

Hoe fijn zou dat zijn! Ik hoor het regelmatig in mijn omgeving. Maat wat zou er gebeuren als je dat gewoon zou doen?

Nu denk je natuurlijk, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan!  En dat is nou precies het punt, we maken het veel te groot.

Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen en je huis te verkopen, misschien kan het ook veel eenvoudiger. Het is vaak het niet toegeven aan het verlangen dat veel stress geeft. Ik begrijp ook wel dat er heel veel dingen zijn die moeten. Verplichtingen, waar je niet onderuit kunt. Maar hoe zou het zijn als je vanuit liefde voor jezelf, selfcare zoals ze dat ook wel noemen, echt zou zeggen 'Ik neem een time-out!.  

 

En dan is het wel fijn als je een plan hebt. Dat je begint met een lijst, wat moet echt, wat mag en wat wil ik. Misschien dan niet meedraaien in de pool van chauffeurs van de voetbal, maar die ochtend gebruiken voor me-time, heerlijk rustig in bad of lekker rommelen in huis.  Misschien  kan het financieel uit en is het wel een middag minder werken, waardoor je een lekkere wandeling kunt maken. Of doe eens gek, je neemt een dag vrij en rijdt naar het strand, gewoon omdat het kan en mag. Zonder man, vrouw, vriendin, hond en kind mee te nemen. Gewoon jij met jou.

 

Stress release, vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat het eerst best spannend is, me time vragen, maar dat er heel veel mensen het begrijpen en je zelfs wel willen supporten. En heel soms is het fijn om samen met iemand hiervoor de berg die je voor je ziet eerst te ontrafelen, zodat je vrij uit kunt kijken wat voor jou past en goed zal doen,

 

We hebben  een instapkaart voor dit soort momenten, omdat  we als geen ander weten dat je af en toe een zetje kunt gebruiken. Gewoon doen!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.