Op weg naar het volle mens-zijn

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 09:30

Op weg naar het volle mens-zijn

 

Brené Brown schreef er een heel boek over, de moed van de imperfectie. Zij stond niet aan het ravijn, zei deed onderzoek naar mensen die allemaal op zoek zijn of waren naar het volle mens-zijn, zonder aan die rand te komen staan. Zij werd geconfronteerd door de verhalen en ging ook op zoek naar haar verhaal en de (im)perfectie. 

Ook coaches, onderzoekers en schrijvers zijn mensen en wat ik zo mooi vind aan Brené is dat zichzelf kwetsbaar opstelt en ook haar eigen mens-zijn onderzoekt. De onderwerpen die zij beschrijft, zoals moed, compassie, verbinding en authenticiteit lopen als een rode draad door elke coaching. Dankbaarheid en veerkracht vanuit kwetsbaarheid en liefde zijn een groot deel van de oplossing. Zoals zij zegt 'het volle mens-zijn is geen keuze, het is een proces. Een heel leven lang.

Voor mij is zij een inspirerend voorbeeld en ook ik laat me graag verrassen in de coaching en workshops. Sommige verhalen raken ook mijn mens-zijn. De coachees en deelnemers houden mij scherp en bewust van dit levenslange proces van en naar levensgeluk. Dus tijdens onze sessies zul je ook mijn ervaring en uitdagingen voorbij zien komen, ter lering en vermaak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.